LOCKRIDE.

+31 85 7605626

info@lockride.nl

OFFICE.

Koolhavenlaan 35

1119 NB Schiphol-Rijk

The Netherlands

VOLG ONS.

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

©2019 by LOCKRIDE.

Een extra slot

voor je accu.

Accudiefstal van elektrische fietsen is een groeiend probleem. Dagelijks worden tientallen, zo niet honderden elektrische fietsaccu’s gestolen.

De schade per geval loopt al snel op naar zo’n €1000. Hoewel de meeste slachtoffers goed zijn verzekerd is het een onaangename verassing die een hoop gedoe oplevert als je net lekker wilt gaan fietsen.


Lockride heeft een gepatenteerd accuslot ontwikkeld voor de meest gestolen accu, de Bosch frame accu. Deze accu is eenvoudig te stelen op maar liefst drie (!) manieren. Wil je weten hoe criminelen precies te werk gaan? Klik dan hier. Met het Lockride accuslot voor Bosch maak je het boeven knap lastig.

The sneaky way

Eerst wordt een schroef uit de accuhouder gedraaid als de accu niet in het frame zit. Als de accu vervolgens weer geplaatst is, wordt de 2e schroef eruit gedraaid door een gaatje in de houder te branden. 

The classic way

Met een cilindertrekker kunnen dieven eenvoudig het eigen slot van de Bosch accu openmaken. Lockride voorkomt dit doordat het sleutelgat en de cilinder wordt afgedekt met een stalen plaat.

The brutal way

Met een breekijzer is de houder onderaan het frame, waar de accu in de fiets zit, makkelijk te verbuigen. De accu kan hierna zonder schade uit het frame worden genomen.

De Bosch accu zit op de framebuis geklemd tussen twee docks (A,B). Afschermen van positie voorkomt dat hier een gaatje kan worden gebrand en de onderliggende schroef bereikbaar is. Positie 2 beschermd het accu slot van Bosch tegen een cilindertrekker. Loswrikken met een breekijzer (3) is onmogelijk doordat de accu niet-lossend is opgesloten in het bovenste dock en de Lockride constructie.